Bestial Devastation plays Sepultura - Tribute aan Sepultura - vrijdag 9 december 2016 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

vrijdag 9 december 2016

Bestial Devastation plays Sepultura

Tribute aan Sepultura

Bestial Devastation plays Sepultura
StudioGonz

Zaal open: 20:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 01:00 uur

Tickets Niet-leden: €10.00
Tickets Niet-leden VVK: €8.00

Tickets Leden VVK: €6.00

Dit event is geweest

1996 
In februari trekt de Braziliaanse metalband SEPULTURA bijzonder veel aandacht met de release van hun nieuwe album “Roots”. Ondanks deze opvolger van het succesvolle “Chaos A.D.” gemengde reacties oplevert onder de fans, die zich niet altijd kunnen vinden in de muzikale ontwikkeling van de band, zorgt “Roots” ervoor dat hun populariteit stijgt tot ongekende hoogtes. Het album ging alleen al in Nederland ruim 30.000 keer over de toonbank.

In datzelfde jaar vereert de band Nederland maar liefst 3 maal met een bezoek. Op 22 februari, enkele dagen na de officiële release van “Roots”, speelt SEPULTURA in De Melkweg, Amsterdam. Op maandag 27 mei staan zij op Pinkpop. Het legendarische metalfestival Dynamo Open Air is een dag eerder afgelopen, dus veel metalheads gaan vanuit Eindhoven direct door naar Landgraaf om SEPULTURA live aan het werk te zien. “Waarschijnlijk de hardste band die ooit op het hoofdpodium van Pinkpop te horen is geweest”, aldus de website van Pinkpop. De show wordt live uitgezonden, dus bij veel fans staat dit optreden in het geheugen gegrift. Een dag eerder worden er opnames gemaakt voor het tv-programma 2 Meter Sessies (zie YouTube).

Later dat jaar, op maandag 9 december, speelt SEPULTURA in Ahoy Rotterdam, wat hun ongekende populariteit op dat moment bevestigt. Wie erbij is, vergeet dat nooit meer. Niet alleen omdat het een fantastische show is, maar vooral omdat Max Cavalera, frontman en oprichter van de band, een week later in Londen zijn laatste show met SEPULTURA zou spelen. Volgens velen is dat moment het definitieve einde van de band. De rest gaat verder, zonder Max; het grote succes van 1996 wordt nooit meer geëvenaard.

Om de sfeer van die legendarische laatste dagen in ‘96 te doen herleven, geeft BESTIAL DEVASTATION precies 20 jaar later een tribute aan dat laatste Nederlandse concert van SEPULTURA. De set beslaat dus al hun albums, tot en met “Roots”. Kortom, voor iedereen die er op 9 december 1996 bij was, en alle andere old skool SEPULTURA fans, is het concert op vrijdag 9 december 2016 in StudioGonz, Gouda een must! Tot dan!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/1785657015005126/
StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.