Een tragische avond - Griekse tragedies in een modern jasje! - dinsdag 5 juni 2018 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

dinsdag 5 juni 2018

Een tragische avond

Griekse tragedies in een modern jasje!

Leerlingen uit 5 vwo van de Alumni GSG Leo Vroman presenteren 'Een Tragische Avond’ in StudioGonz. Met behulp van theater, muziek en lezingen koppelen we de Griekse tragedies aan het dagelijks leven. Ook steken we de tragedies in een hedendaags jasje, om te laten zien op welke manieren de tragedies nog steeds actueel zijn en de wijze lessen weer te geven.

Een tragische avond
StudioGonz

Zaal open: 19:30 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €3.00
Tickets Niet-leden VVK: €3.00

Tickets Leden VVK: €2.00

Dit event is geweest

De nieuwsgierige, ongehoorzame Pandora die onbedoeld het kwaad in de wereld brengt. De ongewenste koningszoon Oedipus die zijn ogen uitsteekt.De rechtvaardige Antigonè die voor een onmogelijk dilemma staat en haar keuze met de dood moet kopen.

Het zijn alledrie helden uit oude Griekse tragedies die nog steeds worden opgevoerd in theaters over de hele wereld. Hun verhalen leven voort, ook al komen ze uit een wereld en cultuur met totaal andere normen, waarden en overtuigingen. Waar komt deze fascinatie vandaan en hoe wordt de moderne samenleving nog steeds door deze tragedies beïnvloedt?

De leerlingen uit 5 vwo van de Alumni GSG Leo Vroman zochten het uit. Het resultaat is 'Een Tragische Avond’ in StudioGonz. Met behulp van theater, muziek en lezingen koppelen we de Griekse tragedies aan het dagelijks leven. Ook steken we de tragedies in een hedendaags jasje, om te laten zien op welke manieren de tragedies nog steeds actueel zijn en de wijze lessen weer te geven.

- inloop vanaf 19:30
- start: 20:00
- entreeprijs: 3 euro


Facebook event: https://www.facebook.com/events/304510686751223/
StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.