22AD - Post Grunge Pop / Grunge - zaterdag 15 december 2018 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

zaterdag 15 december 2018

22AD

Post Grunge Pop / Grunge

22AD is a Post Grunge Pop band from The Netherlands, influenced by bands like Foo Fighters and Alice in Chains. Their sound stands out by their ultra low and heavy guitar sound and their distinctive vocal style, which often include harmonized vocals.

22AD
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €5.00
Tickets Niet-leden VVK: €3.00

Tickets Leden VVK: €1.00

Dit event is geweest

22AD

22AD gaat over het volgen en verwezenlijken van je dromen. Soms heb je een teken nodig om de volgende stap te zetten. 22 dagen nadat grunge held Chris Cornell overleed, is de band opgezet met Jasper van der Steen op drums, Ramon Strien op solo gitaar en Veerle van Hemert op bas en piano.

Zwaar beïnvloed door bands zoals Alice in Chains, Kyuss, QOTSA en Incubus, onderscheidt hun sound zich door ultra lage en zware gitaren en hun bijzondere zangstijl, die vaak in harmonie wordt gezongen tussen Krijgsman en Van der Steen.

On stage neemt 22AD je mee met groovende gitaren, beukende drums, en melancholische zang, in een avontuurlijke, hypnotiserende en surrealistische trip.

Afgelopen augustus heeft 22AD o.a. "What Takes Care of You" in de studio opgenomen: https://youtu.be/BRWfO5QPcF8


Black Monsoon

"Tegendraads Schurende Noise Rock en Grunge"

Het drietal Black Monsoon haalt zijn inspiratie uit stijlen die we kennen van Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey. In oktober bracht het drietal debuut EP Black Monsoon uit op vinyl. De realease deed de band met een uitverkochte live-show in de kelder van Deventer poppodium Burgerweeshuis, de plek waar de nieuwe songs ontstaan.

In de zomer van 2018 bracht Black Monsoon de video 'Silver' uit
https://www.youtube.com/watch?v=cCnP64uSw0g

De songs ontstaan tijdens jamsessies met het licht uit. Om het geluid daarvan zo natuurlijk en ongepoetst mogelijk op de plaat vast te leggen, trok de band naar Vlaanderen. Onder de rook van Antwerpen werkte de band in de SputnikStudio met producer Joes Brands, die de dynamiek en de oorsprong van het geluid van de band natuurgetrouw vastlegde, met het motto "Alles moet kapot!".

'Een band die weet te begeesteren en om in de gaten te houden' - ROCKTRIBUNE (BE)

'Denk aan de rauwe en tragere Bleach-periode van Nirvana, vermengd met de meest zanderige stonerrock die je je maar kunt voorstellen' - 3VOOR12

'Vunzige doordringende gitaarriffs gemengd met de melodische stemmen van de twee vocalisten'- THE DAILY INDIE

'Rauwe en pure sound' - DE STENTOR


Facebook event: https://www.facebook.com/events/2125458664410106/
StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.