Manora + Solarcycles - Symfonische- power- folk- metal - zaterdag 12 januari 2019 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

zaterdag 12 januari 2019

Manora + Solarcycles

Symfonische- power- folk- metal

Een avond gevuld met metal muziek van de Symfonische/Power Metal band Manora en de female-fronted Folk Metal band Solarcycles!

Manora + Solarcycles
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €5.00
Tickets Niet-leden VVK: €3.00

Tickets Leden VVK: €1.00

Dit event is geweest

Een symfonische/folk metal avond in StudioGonz met deze twee geweldige bands.

Manora
(Symphonic Metal / Powermetal)

Manora is enkele jaren geleden ontstaan toen gitarist Ivo Visser en toetsenist Arthur Stok hun eigen nummers begonnen te schrijven.
Na verschillende veranderingen in de line-up vond Manora eind 2016 een vaste bezetting, met Tijn Scholtze op drums, Tomasz Kisielewicz op basgitaar en frontvrouw Mirte van der Ham.

Met deze bezetting versnelde het hele proces, wat leidde tot de release van Manora's eerste EP "Dreamshapes", welke op 1 september 2017 is gereleased en nationaal en international zeer goed is ontvangen.

Manora is een symfonische metalband uit Nederland. Hun geluid wordt gekenmerkt door cleane zang en aanstekelijke synth-melodieën, terwijl ze toch een metal basis behouden, welke wordt gecreëerd door B-gestemde gitaren en basgitaar, ondersteund door beukende drums.

Meer info:
https://www.facebook.com/Manoraband/
https://manora.bandcamp.com/releases


Solarcycles
(female-fronted folk metal)

Solarcycles is te karakteriseren als een folk metal/rock band, maar in werkelijkheid het resultaat van een unieke combinatie van invloeden uit verschillende muzikale genres.

De wortels van Solarcyles liggen in Hoofddorp waar zangeres Sascha en gitarist Iwan in 2014 begonnen met het schrijven van de eerste nummers waarin sfeervolle elementen uit de Keltische volksmuziek gecombineerd werden met krachtige eigenschappen van Metal en Rock. Al snel sloot drummer Ralf zich aan en in 2015 maakte violiste Silvana en toetsenist Frank de band compleet. Solarcycles heeft hard gewerkt aan een eigen sound waarin strakke drum partijen en brute melodische gitaar riffs de basis leggen voor de stevige composities waarin zwevende klassiek/Keltisch getinte vioolpartijen en melodieuze toetsen de echo’s van traditionele Keltische en Scandinavische volksmuziek laten weerklinken. Dit alles wordt compleet door de zang die wordt gekenmerkt door
invloeden uit de Britse Indie pop scene met een Keltisch randje: net dat beetje extra wat Solarcycles zo bijzonder maakt!

Tijdens het keltische nieuwjaar (31 oktober 2017) heeft Solarcycles een eerste EP gereleased genaamd Ethereal Storms: een mysterieus en krachtig album. Eind 2017 deed Solarcycles mee aan de Grote Prijs van de Bollenstreek en bereikten zij in de finale in
Gebr de Nobel in Leiden.

Gewapend met vele goede reviews is Solarcycles klaar om vaker om het podium te betreden. Zo wordt Solarcycles geprezen omdat het geheel van de band, de muziek, de stage performance en de decoratie “spot on” genoemd worden en wordt er gezegd dat
de “band zeker niet zou misstaan op een van de grote fantasy festivals”en eerlijk gezegd is dat waar Solarcycles al die tijd al over droomt. Hopelijk wordt deze droom werkelijkheid!

Meer info:
http://solarcycles.nl/
https://www.facebook.com/solarcyclesband/
https://www.youtube.com/watch?v=1PV7XUeLnIM 

Facebook event: https://www.facebook.com/events/316190249203540/
StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.