Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering - Promo Tour - zaterdag 11 maart 2023 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

zaterdag 11 maart 2023

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering

Promo Tour

Beautiful music with influences from folk, pop, jazz, classical and world music with guitar, cello and voice embracing.

Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €7.00
Tickets Niet-leden VVK: €5.00

Tickets Leden: €5.00
Tickets Leden VVK: €3.00

Dit event is geweest

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg. Roos bracht 3 cds uit met haar band Gather Roses . In juni 2010 was de release van een solo album (I am Water), en in 2015 bracht zij samen met Sebastiaan Wiering de CD "Many Hours Still to Come" uit.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland! Zo speelden zij meermaals op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en tevens op het melodicafestival in Aarhus, Denemarken, waren ze in 2018 op toer in Engeland en gingen ze in de zomer van 2019 o.a. naar Berlijn en Hamburg. Regelmatig spelen zij op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen zij voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.

In 2015 brachten zij de CD "Many Hours Still to Come" uit:"Many hours still to come – er is nog veel tijd over, hopen wij! De titel van de CD is een frase uit de tekst van het nummer Tattoo City, dat gaat over Roos’ omzwervingen in Barcelona eind jaren ’90. Het beschrijft een tijdloze plek in onze verbeelding. Het is een nummer dat we vanaf het begin van onze samenwerking in ons hart hebben gesloten en dat al jaren een vaste plek heeft in onze live show. De CD Many hours still to come is het resultaat van ruim vier jaar wederzijdse inspiratie en toewijding".
https://soundcloud.com/roosgaljaard/sets/many-hours-still-to-come 

In mei 2022 kwam hun nieuwe plaat uit en zijn ze op promo tour in het seizoen van 2022/2023.

Over de nieuwe plaat:

Het zijn twee bijzondere jaren geweest voor het duo Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering, al meer dan 10 jaar muzikaal samen. Bijna geen optredens, soms zelfs een periode zonder repetitie. Maar deze tijd hebben ze benut om met nieuw en oud materiaal de studio (Spitsbergen!) in te duiken voor hun tweede plaat samen: My Feet Travel Hope, die op 28 mei 2022 uitkwam op CD. Het is een plaat geworden waarin de samenwerking verdiept is en beide muzikanten uiting geven aan de emoties van de afgelopen jaren. De teksten van Roos zijn poëtisch, putten uit een dieper vat, en zijn nog altijd persoonlijk en open. De muziek is een breed spectrum van stijlen waar naast de veelzijdigheid van de cello ook veel ruimte is voor de prachtige bijdrages van een keur aan gastmuzikanten. De liedjes gaan over het leven, de liefde, verdriet, verlangen en hoop.

U vindt hier een clip van de eerste single: https://youtu.be/yxDn8yDiONM 

Meer info:
http://www.roosgaljaard.nl/ 
https://www.facebook.com/roosgaljaardsebastiaanwiering/ 
https://www.folkforum.nl/cds/82-cd-recensies/15129-muzikale-emotie-van-roos-galjaard-sebastiaan-wiering 
http://youtu.be/C6F0tS1BJHg 
https://youtu.be/xyQQ8Tl433g 
https://www.youtube.com/watch?v=N-5r6Z6vtk4 

Facebook event: https://fb.me/e/41Db2fg11 
StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


VR 17 MRT.: Dubbel H
RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.