Release Tour Yellofox - Pop, Americana, Folk, Blues - vrijdag 17 november 2023 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

vrijdag 17 november 2023

Release Tour Yellofox

Pop, Americana, Folk, Blues

Yellofox is groovende drums, een grote contrabas, een extravagante cello, viool, gitaren, mandoline veel zang! Alle ingrediënten voor een heerlijke avond vol folky Americana.

Release Tour Yellofox
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €6.00
Tickets Niet-leden VVK: €4.00

Tickets Leden: €4.00
Tickets Leden VVK: €2.00

Dit event is geweest

Yellofox is moderne Americana in een lekkere seventies vibe. Muziek vol bijzondere verhalen en een band vol energie met een bijzondere samenstelling: Cello, gitaren, contrabas, viool, mandoline, drums, en heel veel samenzang.

“Yellofox sounds like an American roadmovie in the seventies”

The music of Yellofox is strongly influenced by the American music from the 60s and 70s: narrative, energetic, melancholic and full of power. A wonderful psychedelic mix of pop, folk and bluegrass. In their award winning videoclips you can really see their storytelling come to life, while live on stage they sweep you away with an energetic performance.

Yellofox is groovende drums, een grote contrabas, een extravagante cello, viool, gitaren, mandoline veel zang! Alle ingrediënten voor een heerlijke avond vol folky Americana. En als je dan ook nog het temperament en de energie van het 'frontduo' Jorieke en Marc daarbij optelt, weet je zeker dat het geen stilzitten wordt. Verwacht geen gelikte show van begin tot eind, maar bereid je voor op leuke anekdotes, oprechte verhalen en heerlijke songs waarbij ze de prachtigste luisterliedjes met het grootse gemak afwisselen met opzwepende ritmische songs, waarin de echo van zowel bluegrass, folk als pop in doorklinkt.

De muziek van Yellofox is beïnvloed door de grote songwriters uit de sixties en seventies. Denk aan de types Cat Stevens, Paul Simon, Gram Parsons, Jackson Brown. En als we de magische cello van Jorieke de Vet in sommige songs horen dan moeten zij zeker liefhebbers van Nick Drake zijn. Maar wat vooral opvalt is de bijzonder samenzang van Jorieke de Vet en Marc Mosmans, het artistieke hart van Yellofox. Naadloos vinden de stemmen elkaar in meerstemmige melodiën die je meenemen naar het Amerika van weleer. Nostalgisch, melancholisch om je dan weer omver te blazen met een opzwepende groove waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

Marc en Jorieke delen dezelfde passie voor verhalen vertellen. Zowel in de muziek als in de documentaires die ze samen maken. Het zijn altijd herkenbare menselijke emoties waar ze over schrijven. Twijfels, geluk, verlangen en verbazing vullen de teksten van de liedjes en daarmee ook een avond Yellofox. 'Tomorow will be gone, but this is today'. is de bijzondere titel van hun debuutplaat. En als we vertellen dat hun tweede plaat de titel: For the Dreamers’ draagt, dan weet je uit welk hout ze gesneden zijn.

Met hun heerlijke muziek touren ze sinds 2020 door heel Nederland. Dit doen ze in kleine akoestische bezetting in kleine zalen en theaters of als hele band in de poppodia of op één van de vele festivals. Wij denken dat Yellofox muziek maakt die je diep kan raken. En waar je dan geraakt wordt mag je zelf komen ervaren!

Deze tour staat in het teken van het tweede album  "For The Dreamers" welke in september '23 uitkomt!

"Amerikaanse folkpop van Nederlandse bodem. Yellofox creëert een eigen geluid en maakt sfeervolle, soms melancholische maar ook opbeurende deuntjes" - 3voor12

Meer info:
https://www.yellofox.net/ 
https://www.facebook.com/yellofoxmusic 

Facebook event: https://fb.me/e/4p6ORSuOA 
One minute live compilatie


StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.