Rachèl Louise & band - Singer-songwriter - vrijdag 8 februari 2013 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

vrijdag 8 februari 2013

Rachèl Louise & band

Singer-songwriter

Zelf de handen uit de mouwen steken. Zelf het heft in hand nemen. Zelf risico’s durven nemen. De Utrechtse singer-songwriter Rachèl Louise is iemand die haar eigen koers vaart.

Rachèl Louise & band
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 01:00 uur

Tickets Niet-leden: €3.50
Tickets Niet-leden VVK: €2.50

Tickets Leden: €2.50
Tickets Leden VVK: €1.50

Dit event is geweest

Haar debuutalbum ‘Be Your Own Cheerleader’ is daar het klinkende bewijs van. Sommige mensen zouden Rachèl Louise eigenwijs kunnen noemen, omdat ze elk gebaand pad rigoureus links lijkt te laten liggen. Zelfbewust en gefocust zijn echter betere omschrijvingen.

De half Nederlandse, half Amerikaanse singer-songwriter volgde vanaf haar 17e een opleiding aan het Musician Institue in Hollywood. Drie jaar later kwam ze terug naar Nederland met het plan om hier vol goede moed nog eens vier jaar het conservatorium te doorlopen. “De opleiding was niet wat ik er van gehoopt had”, aldus Rachèl, die er na een half jaar de brui aan gaf en fulltime muzikant werd. Door vervolgens veel op te treden kreeg haar eigen materiaal steeds vastere vorm en kon ze als performer ‘meters maken’.

Het met de optredens verdiende geld werd rechtsreeks weer terug de carrière in gepompt. Het resultaat was de in 2011 verschenen EP ‘Living In Holland’, met daarop de radiohit ‘At The Disco’, waarmee Rachèl Louise zichzelf in één welgemikte klap in de kijker speelde bij o.a. Giel Beelen en haar carrière in een stroomversnelling raakte. 

Begin 2012 nam ze bewust even afstand van die stroomversnelling om de volledige focus te kunnen leggen op het maken van debuutalbum ‘Be Your Own Cheerleader’. Hiervoor heeft ze nauw samengewerkt met haar broer, die drumt in haar band, bandleider is en haar materiaal meeschrijft. “Mijn teksten zijn wel volledig van mijn eigen hand. Die zijn te persoonlijk”, zo stelt de singer-songwriter, die op haar album het door piano gedomineerde geluid van haar EP deels loslaat en voor een voller, meer bombastisch en tegelijkertijd verfijnd bandgeluid gaat.

Het uitbrengen en promoten van ‘Be Your Own Cheerleader’ doet Rachèl Louise zelf, wederom met hulp van partijen die haar visie delen en met wie ze een klik heeft. “Niemand kan je zo goed promoten als je zelf kunt”, zo vindt ze. De titel van het album lijkt daar aan te refereren, al heeft deze ook een diepere laag. “Als artiest geef je jezelf bloot en dat kan soms heel eng zijn als anderen je vervolgens keihard op je ziel trappen. Toen ik de Utrecht Popprijs finale won, stond ik in een zaal met uiterst vijandig publiek dat me uitjouwde. Optredend voor de radio zie je op een scherm live de sms- en twitterreacties van de luisteraars binnen komen. Hoe goed de meeste ook zijn, je onthoudt toch die paar nare waarin je wordt afgezeken. Dat zijn de momenten dat ik even twijfel waarom ik dit ook alweer allemaal doe. Mijn moeder zei vroeger altijd ‘you gotta be your own cheerleader’. Niemand zal extra hard voor je lopen om je verder te brengen in het leven. Je zal het echt helemaal zelf moeten doen.

Links:

http://www.rachellouisemusic.nl/

https://www.facebook.com/rachellouisemusic

https://twitter.com/rachellouisev


Facebook-event: https://www.facebook.com/events/409956292419323/Rachèl Louise - Take Your Place


StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.