Zotte Zaterdag - Erasmus Spreuken Speurtocht - zaterdag 19 oktober 2013 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

zaterdag 19 oktober 2013

Zotte Zaterdag

Erasmus Spreuken Speurtocht

De officiële opening van Zotte Zaterdag is om 13.15 uur in Studio Gonz (Garenspinnerij). Alle Goudse kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 zijn daarvoor uitgenodigd, maar ook hun familie en belangstellenden zijn van harte welkom.

Zotte Zaterdag
StudioGonz

Zaal open: 12:30 uur
Aanvang:
Deur sluit: 01:00 uur

Alle leeftijden


Dit event is geweest

 19 oktober is het weer Zotte Zaterdag in Gouda! Een zaterdag die bol staat van de activiteiten rondom Erasmus, Kind van Gouda. Want hier, in Gouda, ging Erasmus naar school en werd hij gevormd. En hier groeide hij uit tot een briljante en geestige geleerde. Tal van gebouwen die Erasmus zag, zien wij nu ook. De stegen die hij bewandelde, bewandelen wij nu ook. Met een knipoog naar zijn Lof der Zotheid nemen we op Zotte Zaterdag iedereen mee terug naar de middeleeuwen, de tijd van de jonge Erasmus.

In de stad zijn er vanaf 11.00 uur op diverse locaties activiteiten voor jong én oud. De officiële opening van Zotte Zaterdag is om 13.15 uur in Studio Gonz (Garenspinnerij). Alle Goudse kinderen van groep 5, 6, 7 en 8 zijn daarvoor uitgenodigd, maar ook hun familie en belangstellenden zijn van harte welkom. De Moeder van Erasmus vertelt er over haar zoon, en stadsdichteres Klara Smeets draagt een gedicht voor. Voor de kinderen is er natuurlijk ook wat lekkers. Om 13.45 uur begint dan de Erasmus Spreukenspeurtocht. Met elkaar lopen we naar de eerste spreuk, op een gevel aan het Erasmusplein, waar het middeleeuwse muziekgezelschap Wronghel en Wei al vrolijk staat te spelen. Daarna nemen de muzikanten en de Moeder van Erasmus ons mee naar de binnenstad – waar u zomaar Fabela, de zotte nar, kunt tegenkomen!

Voor meer informatie en het meest up-2-date programma van deze dag:

http://www.welkomingouda.nl/index.php/nl/zotte-zaterdag

StudioGonz is open vanaf 12:30, de officiële opening is van 13:15 - 13:45.

Voor iedereen die daarna gezellig in StudioGonz wil blijven, zijn we gewoon lekker open.

Als uitzondering is StudioGonz deze middag ook toegankelijk voor 16- . Alcoholische consumpties natuurlijk alleen verkrijgbaar voor 16+ (alleen op vertoon van legitimatie, polsbandjes verkrijgbaar).


Facebook-event: https://www.facebook.com/events/223935564438094/StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.