Nexo Shape + Dorien Sambros - Indie Rock - zaterdag 19 april 2014 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

zaterdag 19 april 2014

Nexo Shape + Dorien Sambros

Indie Rock

De indie rock band Nexo Shape is een verrassende nieuwkomer in het vaderlandse poplandschap. De groep speelt ruim een jaar in de huidige formatie en bracht begin februari 2013 hun debuutalbum uit via het onafhankelijke independent label Kraft Records.

Nexo Shape + Dorien Sambros
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 01:00 uur

Tickets Niet-leden: €6.00
Tickets Niet-leden VVK: €4.00

Tickets Leden VVK: €2.00

Dit event is geweest

Muzikaal laat de band zich inspireren door de alternatieve stromingen uit de tachtiger jaren, maar borduurt verder met een hedendaagse sound. Het geluid is alternatief, indie en rock met duidelijke popinvloeden. Kort gezegd: indie rock!

Qua inspiratie halen de bandleden veel uit authentieke alternative invloeden zoals Joy Division aan de ene kant en pop invloeden als Bowie en The Doors aan de andere kant. Dit alles gecombineerd met de frisse sound van nieuwe bands als White Lies, Editors of Interpol. De door de frontman geschreven teksten zijn meestal niet autobiografisch en staan bol van de metaforen.

Het publiek wordt door de band meegenomen in een muzikale reis naar het onbekende. Opzwepend en dansbaar en psychedelisch tegelijk. En qua tempo altijd rond de 127 BPM. In het begin van 2014 wordt er een single verwacht als voorloper op de tweede plaat. De opvolger van Commitment zal opener en sfeervoller worden dan het debuut. In september 2013 is er een begin gemaakt van de opnames van het nieuwe materiaal. In hun korte bestaan speelde de band al op diverse plaatsen. In juli en augustus 2013 togen de muzikanten naar Ierland voor een mini-tour langs plaatsen als Cork, Limerick en het Indiependence Festival te Mitchelstown. In september 2013 was Nexo Shape te gast bij 3FM in de Freaknacht. Voor 2014 is de groep al verzekerd van een aantal performances op diverse festivals en wordt er druk gewerkt aan een Europese tour ter promotie van de aankomende 2e plaat.

Bezetting:

zanger/gitarist: Adrian Kraft

Gitarist/zanger: Jake W Styles

Bassist/zanger : Erwin Boogie Bouwman

drummer/zanger :Niels Huft

Discografie: 2013 februari Commitment album

www.nexoshape.com

www.kraftrecords.nl

www.facebook.com/nexoshape

www.reverbnation.com/nexoshape

www.nexoshape.bandcamp.com

www.soundcloud.com/kraft-records/sets/commitment

 

Dorien Sambros

Dorien Sambros was born on the 31st of August (1989) in the town of Hengelo in The Netherlands.
She was raised in a musical family but until she was ten she hadn't discoverd she had a talent too. She started guitar lessons when she was eleven and started writing her own songs. When she was sixteen her song writing became so important to her, she wanted to do more with it. After a couple of years she came in contact with a producer and made a demo.
After that, things were set in motion. She was being taken seriously by others and not in the last place, by herself as well. Now she dedicates all her time to writing and she is working with Kraft Records on an EP that will be released in December 2013.
But just singing and a guitar wasn't enough for her. Now she has a band, consisting of three guys; Joris Baarslag (Bass), Dylan Barelds (Lead Guitar) and Michiel Spanjaard (Drums), who help her in taking the songs to their full potential.

"Music is inside you."
Dorien Sambros.


Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1375397062736855/StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


ZO 20 APR.: Lounge & Gaming
RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.