Spring Tide + Gaume (FR) + Pyke - Rock / Punk / Soul / Folk / 60's / 70's en folk rock - vrijdag 15 november 2019 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

vrijdag 15 november 2019

Spring Tide + Gaume (FR) + Pyke

Rock / Punk / Soul / Folk / 60's / 70's en folk rock

Spring Tide is een Haagse rockband met een verse sound. Invloeden van vroeger en nu, van rock en punk tot soul en folk! GAUME is een opkomende Franse band die Engelstalige folk rock speelt. Singer Songwriter Pyke zal de avond aftrappen met bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. Komt dat zien!

Spring Tide + Gaume (FR) + Pyke
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 00:00 uur

Tickets Niet-leden: €5.00
Tickets Niet-leden VVK: €3.00

Tickets Leden VVK: €1.00

Dit event is geweest

Spring Tide is een Haagse rockband met een verse sound. Invloeden van vroeger en nu, van rock en punk tot soul en folk! GAUME is een opkomende Franse band die Engelstalige folk rock speelt. Singer Songwriter Pyke zal de avond aftrappen met bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve.

Komt dat zien!

Zeer indicatieve time-table:
21:15-21:45 Pyke
22:00-22:45 Gaume
23:00-23:45 Spring Tide

*** Spring Tide ***
[Rock]

De vier jongens uit Den Haag hadden maar één doel toen ze deze band oprichtten, muziek maken precies zoals zij dat willen!

Met zanger/ gitarist Chet Moerland, gitarist Moos de Walle, bassist Billy de Walle en drummer Pim Buitenhek wilt Spring Tide hun eigen stempel in de muziekwereld drukken. Elk lid heeft zijn eigen muzikale achtergrond die ze samensmelten tot hun eigen songs. Deze liedjes variëren van dromerige pop tot stampende Rock 'n Roll!

Denk aan scheurende riffs, duellerende gitaren, catchy baslijnen en strakke drums waarmee ze je doen denken aan The Kinks,
The Beatles, Bruce Springsteen, Nirvana en Ryan Adams.

Met hun groeiende set hebben ze gespeeld in cafés zoals het Paardcafé en Lokaal Vredebreuk in Den Haag, The Waterhole in Amsterdam maar ook al in Zaal 3, Theater aan het Spui en theaterfestival De Parade.

Meer info:
https://www.facebook.com/SpringTideMusic/

*** Pyke ***
[Singer Songwriter]

Pyke is een songwriter met een karakteristieke stem en rake, melancholische nummers die door merg en been gaan. Bitterzoete dromerige acidfolk met een Britpoppy verve. De songs zijn bewapend met catchy refreintjes die je bij de lurven grijpen.

*** GAUME ***
[Engelstalige folk rock uit Frankrijk]

Gaume is een Franse act die Engelstalige folk rock speelt. Deze driemansformatie doet een klein tourtje en doet hierbij ook StudioGonz aan!

Roman Gaume is een Franse singer-songwriter uit Nantes. Naast dat hij de schrijver van de muziek en de teksten is, is hij ook de oprichter van de band. Vanuit Frankrijk werkt Roman samen met verschillende muzikanten uit verschillenden landen zoals Nederland en Polen.

Meer info:
https://www.gaumemusic.com/
https://www.youtube.com/watch?v=QgV8TG-GrSo
https://www.facebook.com/GAUMEMUSIC/

En als je Frans wat roestig is, hier de google-translate vertaling... best grappig ;)

GAUME is een snotaap ... Maar van degenen aan wie we ons hechten. Mid-badboy, half engel. Op 28 spreekt Roman GAUME waar. Met het hart. Met de naïviteit van de kindertijd bleef verankerd, maar ook de helderheid van een man die de bestrating versloeg, de scènes van Europa met meedogenloosheid. Een echte. Een pure. Een man die al duizend levens heeft geleefd. En zijn vele ervaringen, soms mooi, soms donker, maar nog steeds constructief. GAUME zit alleen aan zijn hoofd ... Maar zijn hoofd is goed gedaan en hij heeft talent. Allereerst een schrijftalent met titels die als normen klinken. Maar ook en vooral een talent voor interpretatie. GAUME is een zeer geweldige zanger, met zeldzame vaardigheden. We raken hier de gratie! Degene die Jeff Buckley droeg. Niet minder. Elke titel is een universum dat ons teleporteert tussen gefluisterde confidences en branded banners, pure klompjes rock en folk. Het is volwassen, gevoelig en intiem, de arrangementen zijn perfect, de melodieën niet te stoppen. GAUME heeft de flikker ... Zonder zijn wortels, zijn rijstroken ooit te ontkennen, leende hij een keer in een groep die de stappen van Elliott Smith omarmde. Voor dit nieuwe begin heeft hij een karakter van de meest verharde gesmeed. In hem een ??andere manier ontdekt om te zingen, te schrijven, om de muziek te benaderen. Geleid door zijn emoties alleen. Op het bot, puur, eenvoudig. Alles overbodig achtervolgen, alleen de essentie behouden. GAUME zal niet stoppen ... Tot die tijd was de jongeman met blauwe ogen gereserveerd en bescheiden en leek hij zich te verbergen achter collectieve namen. Maar dat was eerder. Met deze eerste EP geeft GAUME ons een echte uitnodiging om de diepten van zijn ziel te bezoeken, gevoelig en gevleid in een keer, alsof hij zichzelf lijkt te ontdekken. GAUME weet nu waar hij heen gaat. En hij aanvaardt het. Beter, de claims. En zou heel veel mensen met zich mee kunnen lokken ... Eerste EP "A long time", release herfst 2016. Opgenomen in Studio Bonison door Albert Milauchian en geproduceerd door Damien Bolo (Shake Shake Go, C2C) en Damny Baluteau (The Phaze, Elmer Food Beat)


Facebook event: https://www.facebook.com/events/2126110727484789/StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


ZA 16 NOV.: Acid Attack + JDY
RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.