Ex Libris + Eve's Fall - Progressieve metal! - vrijdag 10 januari 2014 - STUDIOGONZ - Cafe/Podium/Club in Gouda

vrijdag 10 januari 2014

Ex Libris + Eve's Fall

Progressieve metal!

Twee geweldige female-fronted metalbands staan vanavond op ons podium, dit wordt een avond met geweldige show!

Ex Libris + Eve's Fall
StudioGonz

Zaal open: 21:00 uur
Aanvang:
Deur sluit: 01:00 uur

Tickets Niet-leden: €6.00
Tickets Niet-leden VVK: €4.00

Tickets Leden VVK: €2.00

Dit event is geweest

Ex Libris

Progressieve metalband Ex Libris betreedt de muziekwereld in 2004. De band is afkomstig uit Nederland, wat bij uitstek bekend staat om haar grote en veelzijdige female-fronted scene. Daarbinnen heeft het een uniek geluid gecreëerd. Klassiek geschoolde sopraan Dianne van Giersbergen zingt, giert en fluistert haar weg door grote, bombastische songs die even indrukwekkend zijn in lengte als in pure, rauwe kracht.

Er is volop ruimte voor licks, melodielijnen en solo’s uit de proghoek, naast atmosferische passages en inventive muzikale capriolen. Maar vergis je niet, Ex Libris heeft metal in haar DNA zitten. Rollende bassdrums, furieuze riffs en diep intense vocalen geven Ex Libris een zeer orgineel geluid in de veeleisende wereld van female-fronted bands. Verwacht ambachtelijk muzikantschap in epische songs, extreme dynamiek en het volle spectrum aan emoties van één van de meest getalenteerde zangeressen van Nederland.

Geschiedenis

Ex Libris wordt in 2003 opgericht door van Giersbergen en drummer Joost van de Pas als progressieve, symfonische metalband met klassieke invloeden. De eerste line-up (met oud-gitariste Eva Albers, huidige gitarist Paul van den Broek en toetsenist Koen Stam) begint naam te maken in de lokale scene en wordt gecompleteerd als bassist Peter den Bakker zich bij de band voegt tijdens de opnames van debuutalbum “Amygdala” (2008).

Het album wordt goed ontvangen en opent deuren voor de band, die zich snel ontwikkelt met supports voor onder andere Epica, Stream of Passion en Revamp. Ook buitenlandse shows volgen in Duitsland, Frankrijk, België en recent in de UK met Delain. Begin 2013 wordt Ex Libris versterkt door drummer Eelco van der Meer (Ethereal). Later dat jaar voegt van Giersbergen zich bij het Duitse Xandria, één van de leidende bands in het genre.

Medea

De nieuwe line-up gaat aan het werk met tweede plaat “Medea”, een volledig conceptalbum van ruim 60 minuten rondom de beroemde Griekse tragedie. Hierbij ontwikkelt de band haar ambitieuze en gedurfde aanpak van songwriting nog verder. “Medea”, waarop Damian Wilson (Threshold, Maiden uniteD) te horen is in de rol van Jason, is als muzikale ervaring net zo dramatisch en intens als haar verhaal. De perfecte emotionele vertolking wordt gecombineerd met een indrukwekkend muzikaal landschap, wat avontuurlijke fans van metal, prog en het female-fronted genre bij uitstek zal aanspreken.

“Medea” wordt door middel van een exclusieve showcase in W2 Den Bosch uitgebracht op 18 januari 2014.

Eve's Fall

In het voorjaar van 2011 ziet een nieuwe female-fronted metalband het levenslicht, als enkele oud-leden van Annatar besluiten om na het stoppen van die band een andere koers te gaan varen. De muziek van Eve's Fall klinkt fris, modern en catchy maar is toch onmiskenbaar metal. De band laat zich beïnvloeden door verschillende soorten metal maar is ook niet bang om daar poppy invloeden in te verweven.

De vijf gedreven muzikanten van Eve's Fall hebben samen de nodige podiumervaring opgebouwd in Annatar, en zijn dan ook goed op elkaar ingespeeld. Verwacht live dus een strakke en energieke show! Liesbeth Cordia leidt de band met haar verslavende vocalen. Het stevige gitaarwerk komt van Bart Limburg en Johan van Heusden. De ritmesectie wordt verzorgd door Jeroen Gahrmann op de bas en Josha Nuis (Carceri, ex-Malkovich) op drums.


Facebook-event: https://www.facebook.com/events/426125790847929/Eve's FallEx Libris Medea


StudioGonz, Turfsingel 36, Gouda, NL..


ZA 11 JAN.: Virma Presents
RabobankGOC Erkend LeerbedrijfECABO erkend leerbedrijfCultuurhuis Garenspinnerij
Copyright © 2024 STUDIOGONZ.
Alle rechten voorbehouden.